KANARSKI OTOKI!

Otočje v vzhodnem delu Atlantskega oceana, ki je sestavni del Španije. Kanarski otoki so otočje, ki je del Makaronezije zahodno od obal zahodne Afrike. Otoki ognjeniškega izvora pripadajo Španiji. Slovenski državljani lahko potujejo z veljavnim potnim listom ali veljavno osebno izkaznico, zato vizum ni potreben. Kanarski otoki imajo avtonomen status v okviru Španije, sestavlja jih sedem večjih otokov: Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, El Hierro, Fuerteventura. Delijo  se na dve provinci, ki se imenujeta po glavnih mestih Santa Cruz de Tenerife in Las Palmas de Gran Canaria. Na otoku Tenerife leži ognjeniški vrh Pico del Teide, ki je s 3718 metri nadmorske višine tudi najvišji vrh Španije.

 

LANZAROTE – KANARSKI OTOKI!

Otok Lanzarote, ki presenti in očara vsakogar s svojo lunarno pokrajino. Tu najdemo kar 300 ugaslih vulkanov. Zadnji je na tem delu Kanarskega arhipelaga bruhal v 18. stoletju in prekril kar petino otoka.  Zaradi svoje edinstvenosti je Unesco celoten otok razglasil za naravni rezervat.  Na svoj račun pa tu ne pridejo le športniki po duši. Umetnik in arhitekt Cesar Manrique je  pustil svoj pečat in združil umetnost z naravo, s tem pa je želel poudariti enkratno lepoto otoka. Tako so za otok značilne nizke bele hiške s tipičnimi zelenimi okni in vrati, ki v vulkanski pokrajini predstavljajo kontrast med črno kamenino in zeleno vegetacijo. Na otoku temperature redko padejo pod 22 stopinj celzija. Otok večne pomladi s konstantno klimo je idealen kraj za preživljanje aktivnih počitnic. TE MIKA!

kanarski otoki lanzarote

CALETA DE FAMARA!

Kdor si želi pobeg iz “norega” vsakdana bo to gotovo našel v Famari. V majhni ribiški vasici, ki se nahaja pod mogočnim klifom El Risco, se čas ustavi. Znana je predvsem po “neskončno” dolgi peščeni plaži, kjer so valovi del vsakdana. Tisti, zaljubljeni v veter in valove, se tukaj nemudoma počutijo domače.

TE MIKA!

Famara Lanzarote

WATERMAN POČITNICE!

Če vas mika preživeti počitnice kot pravi WATERMAN na tem delu Atlantika, vam pomagamo pri rezervaciji nastanitvenih kapacitet in letalskega prevoza z vam najbližjega in cenovno najugodnejšega letališča. Cene najema apartmaja ali bungalova se začnejo pri 15 EUR/dan/osebo, odvisno od želja in potreb posameznika.

Obljubimo, da teh počitnic še dolgo ne boste pozabili!

TE MIKA!

waterman-active-holidays

Naj sanje postanejo resničnost. Waterman.si lahko tudi ti!

WATERMAN TRGOVINA

shop-now-75x75